7 от най-добрите co-living пространства в света

7 от най-добрите co-living пространства в света

Споделените места за живеене стават все по-популярни благодарение на тенденциите към промяна на начина на живот и ценностите на младите професионалисти. Co-working пространствата вече се ориентират към предлагане и на co-living услуги. Вече се открояват и най-интересните в световен мащаб дизайни на co-living пространства, създадени от забележителни архитекти.

Комплекс Co-living Housing, Бали, архитект: Alexis Dornier

Немският архитект Alexis Dornier описва co-living комплекса в Убуд като „пример за микро общество“. Обитателите му наемат спални със самостоятелни бани, имат достъп до общи пространства на покрива (където могат да се препичат на слънце), до плувен басейн, обща кухня, кафе кът, салон за йога и градина с барбекю.

Едно от най-посещаваните co-living пространства в Убуд е дело на компанията Roam и среща хора от различни култури. Допълнителна информация за комплекса можете да намерите тук. »

Къща за споделено живеене LT Josai, Нагоя, архитектура: Naruse Inokuma Architects

Къщата в Нагоя, Япония има 13 спални. Помещенията за спане са разположени на площ от 7.2 кв.м. и са конструирани така, че всеки от обитателите им да има достъп до общите помещения за храна и готвене.

От Naruse Inokuma Architects твърдят, че дизайнът отговаря на засиленото търсене в Япония на къщи, където непознати споделят кухня, всекидневна и баня. Допълнителна информация за къщата LT Josai можете да намерите тук. »

The Collective Old Oak Common, Лондон, архитектура: PLP

Мястото се титулува като най-голямото сред всички co-living пространства по света. В него има 550 спални и толкова допълнителни екстри и услуги, че можете изобщо да не напускате сградата. Освен с обширни общи стаи, co-living-ът разполага с co-working пространства, ресторант, фитнес, кино, спа и перално помещение.

„Вече хората могат да правят всичко само с натискане на бутон,“ споделя Reza Merchant, управител на компанията относно устройството на мястото. „Важното е да осигурим комфорт и сигурност на хората, за да могат да се чувстват като у дома си.“ Допълнителна информация за The Collective Old Oak Common можете да намерите тук »

WeLive, Ню Йорк, от създателите на WeWork

Трансформирано от празно офис пространство, мястото WeLive е първият co-living проект на co-working компанията WeWork. То разполага с 200 обзаведени помещения.

Обитателите му споделят общи пространства или живеят изцяло самостоятелно в зависимост от бюджета, които отделят. В цената влизат екстри като спално бельо, кърпи, прибори за хранене, интернет и кабелна телевизия, бира, вода, закачалки за дрехи, книги, тоалетни принадлежности и т.н.. В мястото се организират и общи обеди, караоке вечери, групови фитнес тренировки и др. Допълнителна информация за WeLive можете да намерите тук »

Gap House, Сеул, архитектура: Archihood WXY

Този 4-етажен блок е конструиран като общежитие, подходящо за млади професионалисти. Благодарение на дългите си тераси, сградата има много открити пространства в гъсто населената зона на Сеул.

„Идеята на Gap House е да стимулира младите и самостоятелно живущите да споделят общи пространства като всекидневни, кухни, места за хранене и т.н.“, заявяват архитектите. Допълнителна информация за Gap House можете да намерите тук »

Апартамент Salva46, Барселона, архитектура: Miel Arquitectos и Studio P10

Разположен на площ от 65 кв.м., апартамент Salva46 е обновен, за да се превърне в co-living и co-working пространство. Мястото предлага настаняване в две отделни помещения, а обитателите споделят кухня и всекидневна. Преградите между самостоятелните стаи са плъзгащи се врати.

Архитектите описват Salva46 като „експеримент за споделен микро свят“. Допълнителна информация за Salva46 можете да намерите тук.»

Оригиналният текст на статията е тук.

А кое сред най-добрите co-living пространства е зад номер 7? Заповядайте в co-mad, за да разберете. 😉 

Co-mad Coworking & Coliving
info@co-mad.com
tel.: +359 999 009 006

 

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *