Защо моделът на co-living е устойчив?

Защо моделът на co-living е устойчив?
by

Co-living моделът на живот печели все повече привърженици, най-вече сред милениумите. За тях съжителството под наем е оптимално решение спрямо доходите им и динамичния начин на живот, който водят. Бизнесът с недвижими имоти вече се съобразява с новите тенденции като предлага гъвкави схеми относно наемите на апартаменти.

От Forbes изброяват три основни причини, поради които все повече хора ще продължават да предпочитат да водят съвместен начин на живот в co-living пространство.

Приятен начин на работа и живот под наем

 

 

Ако бъдещият наемател се е преместил, защото е завършил студент, на когото са предложили нова работа, той първоначално ще потърси място, което му дава свобода. Дори преди да е живял продължително време с други студенти в общежитие, той отново ще предпочете споделеното пространство.

Според проучване на Gallup 43% от американците работят дистанционно. Co-living пространствата предлагат общи помещения с перфектен Wi-Fi, а често и конферентни зали за заседания и срещи. Това ги прави перфектно решение за наематели с дистанционна заетост.

Изгодни цени

Co-living пространствата предлагат напълно обзаведени помещения на цени по-ниски, от тези за наем на студио. В големите градове, където цените на наемите са високи и продължават да растат, co-living-ът е най-изгодното решение. Освен това моделът е по-удобен в сравнение със споделянето на общежитие, където често разходите се делят, а ако някой си тръгне, останалите обитатели рискуват да платят цялата сума по наема сами.

Добра възвращаемост на инвестицията

 

 

В САЩ co-living-ът процъфтява и в него се влагат огромни инвестиции. Property Markets Group например планира изграждане на пространство със 7 000 легла, разположени в 3 500 апартамента. Моделът се използва и от други големи инвеститори като Common и WeLive, които непрекъснато се разширяват и предлагат все повече услуги и удобства. Цените в co-living пространствата са приемливи, а инвеститорите печелят повече спрямо наемите на самостоятелни апартаменти.

Заради начинът на живот, който предлагат, изгодните си цени и възвращаемостта на инвестициите, интересът към co-living пространствата ще продължава да расте.

 

Можете да работите дистанционно и ви е интересно да видите как се живее в co-living пространство? Задоволете любопитството си и посетете първото co-working & co-living място в България – co-mad. Тук сами определяте с кого ще споделите пространството – с колеги, приятели или сътрудници.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *