Традиционните офиси са отживелица

Традиционните офиси са отживелица
by
[URIS id=1800]

В продължение на десетилетия традиционните офиси бяха считани за основа за успешен бизнес, но традициите вече не са това, което бяха. Социални и икономически фактори изменят представите за работно пространство и предлагат нови перспективи. Все повече служители и мениджъри се отказват от традиционните офиси, което неминуемо се отразява на всички бизнес сфери.

Нови тенденции

Пред брокерите стои ново предизвикателство – да отговорят на променените изисквания на бизнеса. Експертите вярват, че традиционните офиси вече не са ефективни. Редица проучвания доказват това, показвайки ясно тенденцията към увеличаване на цените на наемите и интереса на компаниите към по-малки и по-евтини офиси.

Съвременните организации се стремят да осигуряват на служителите си по-добър баланс между работа и личен живот. Изследване, проведено измежду над 2 000 служители през 2015 г., сочи че 38% от тях са пропуснали важни събития с близките си заради служебни ангажименти. 60% пък обвиняват мениджърите в голямо количество от възлагани задачи към тях, което се отразява негативно на личния им живот.

Щастието и здравето на служителите са засегнати от дълги пътувания до работното място. Не е изненадващо, че основен фактор при търсенето на работа е именно офис локацията.

Освен това служителите искат гъвкави схеми на работа. Все повече хора търсят възможност за работа от вкъщи. Въпреки, че компаниите искат да им дадат тази свободата, мениджърите държат и на взаимодействието между колегите лице в лице. Така на преден план излиза необходимостта от нов модел на работа, които да отговаря на желанията и интересите, както на служители, така и на мениджърите.

Отдръпване от традиционните офиси. Последици.

Промяната на пазара на недвижими имоти и новите изисквания към работата на служители и управители водят до утвърждаване на нов тип работни места.

Пространствата се трансформират от традиционни офиси към гъвкави работни места, които компаниите използват, когато имат нужда от тях. Раждат се нов тип офиси – т.нар. seat leasing и coworking пространствата.

Посредством възможностите им, служителите могат да посещават работното си място, само когато е необходимо. Приемливите цени; удобствата, които предлагат; външната поддръжка и фактът, че не е необходимо обвързване с тежки договори относно използването им, правят новите пространства за работа предпочитан избор. Освен това повечето от тези места подаряват и сериозни отстъпки при дългосрочно използване на услугите им.

Така coworking-ът напълно удовлетворява желанията на професионалисти от различни сфери. Отворените пространства дават на обитателите си свобода да изберат най-подходящата офис среда, от която се нуждаят. Те могат да преценят дали да работят самостоятелно или в колаборация с останалите в пространството. Друго предимство на coworking-а е, че посредством този метод на работа се изграждат общности – обитателите взаимодействат и обменят идеи.

Coworking пространствата са идеално решение за компаниите, които дават свобода на служителите си и искат те да запазят баланса между личен живот и работа.

Статистиката показва ясно новите тенденции: традиционните офиси постепенно се превръщат в отживелица. Интересът се пренасочва към нов тип работни места, които задоволяват нуждите на служители и мениджъри.

Източник: SalesRain.com

Разберете защо coworking-ът изместват традиционните офиси – посетете coworking & coliving пространството на co-mad. Елате самостоятелно или с целия екип, за да почерпите нови идеи от спокойната атмосфера на мястото, което се намира сред красивата природа на Рила – в с. Железница до Благоевград.

Оставете контактите си и ще се свържем с вас, за да ви предложим най-подходящия вариант за настаняване в co-mad!

 

Share