Как коуъркингът мотивира служителите

Как коуъркингът мотивира служителите

Съвременността предполага широко използване на възможностите на дигиталните технологии. Масовото увеличаване на стартъпите и новите методи на взаимоотношение между работодателите и служителите водят до промяна в самия модел на работа и обратно. Все повече млади предприемачи, фрийлансъри и дигитални номади предпочитат коуъркинг пространствата пред 8 часовия работен ден в офис. Коуъркингът възниква именно тогава, когато търсенето на алтернативи нараства, защото предоставя свобода на работа и вдъхновение.

Служителите се чувстват по-мотивирани, когато работят в такива пространства и използват максимално продуктивността си. Ето и няколко от причините, заради които всеки работодател трябва да дава възможност на екипа си да работи от коуъркинг.

Коуъркинг пространствата позволяват на служителите да имат по-добър контрол върху процеса на работа

За разлика от работата в стандартен офис, коуъркингът позволява гъвкаво разпределение на задачите и на времето за изпълнението им. Така служителят има свобода да работи извън стандартния часови пояс между 9 и 17 ч. А когато специалистите изпълнят проект в срок, повишават и удовлетвореността си. Освен това служителите могат да почиват, когато сметнат за добре, а не когато трябва. Това ги мотивира и същевременно увеличава продуктивността им.

Атмосферата в коуъркинга предразполага към съсредоточена и ползотворна работа

Условията в повечето коуъркинг пространства са изключително благоприятни за съсредоточаване върху задачите. Спокойната атмосфера на работната среда помага на фрийлансърите и предприемачите да се фокусират върху проектите си, но и да обменят опит, независимо че работят в различни сфери.

Коуъркингът предразполага специалистите да си сътрудничат

Различната обстановка предразполага екипите да си сътрудничат по-интензивно. Стандартният офис действа отрицателно на взаимодействието между колеги, докато коуъркинг пространствата, които са по-просторни и раздвижени като обзавеждане предразполагат към по-добра комуникация в екипа.

Повечето коуъркинг пространства са специално конструирани, така че всеки работещ да има лесен достъп за колаборация с всички останали. А лесната и освободена комуникация с колеги е основен мотивиращ фактор за всеки служител.

Коуъркинг пространствата предлагат повече услуги

Някои коуъркинг пространства разполагат с по-добри условия от традиционните офиси. Това включва, както модерно оборудване, така и уреди за отмора след натоварен работен ден.

източник: Workplays.ph

Ако искате да мотивирате екипа си, така че да се справя със задачите в срок и да е проактивен, несъмнено трябва да се ориентирате към коуъркинг и коливинг пространство. Можете да разгледате различните ни предложения за посещение на целия екип в co-mad. Co-working и co-living пространството e само на час път с кола от София и е разположено в подножието на Рила. В co-mad ще намерите обстановката, която мотивира служителите да работят усърдно и да си взаимодействат интензивно. Свържете се с нас на тел.: +359 999 009 006.

[URIS id=1800]
Share