Подходящи дестинации за co-working и co-living по света, в София и в страната – Част 2

Подходящи дестинации за co-working и co-living по света, в София и в страната - Част 2
by

Както обещахме, ще бъдем полезни и ще обърнем внимание на най-добрите co-working и co-living места и в България. След като пропътувахме света, работейки дистанционно, се завръщаме на родна земя, за да разгледаме co-working пространствата в София.

С отличните си условия за дистанционна работа се славят следните места:

Puzl CowOrKing – едно от „ядрата“ на стартъп културата в България, в което редовно се организират интересни събития. Препоръчва се от множество малки и големи екипи, от стартъп компании от технологичната сфера, както и от фрийленсъри. Обитателите на пространството са готови да обменят опит с другите посетителите и да помогнат с някоя задача.

Betahaus Sofia – първото и може би най-популярното пространство за коуъркинг в страната. Членовете на мястото се възползват от множество привилегии. Например членовете на Betahaus Sofia могат да посетят и работят от останалите коуъркинги в групата, както и от партньорската им мрежа. Често в betahaus се намират и интересни предложения за работа от стратъп компании. Редовно организираните събития от поредицата Startup Job Fair са платформа именно с такава насоченост.

CoShare Hive или т.нар. кошер е място, известно с артистична атмосфера, забавни и усмихнати хора. Втори дом за креативни и предприемчиви личности, CoShare Hive се отличава със задушевна, жужаща работна атмосфера. Тук също редовно се организират събития от най-различно естество като изложби, TECH meetup-и, а наскоро там се проведе и Sofia Service Jam.

MOVE.BG – пространството любимо на българските предприемачи. Освен за коуъркинг, MOVE.BG е платформа за социално предприемачество, стартиращи бизнеси, образователни инициативи и културни мероприятия.

Мастило – творческо пространство за споделена работа, в което можете да използвате стените, вместо бяла дъска, за да развивате идеите си. Мастило е отворено 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието и предлага две свежи помещения с интересен дизайн. На разположение е и просторна конферентна зала.

Други препоръчвани co-working места в София са SOHO, 1Hub и Малките 5.

„Изброените пространства са притегателен център, както за стартъп екипи, така и за изявени артисти, архитекти, дизайнери и въобще – хора на изкуството“, споделя Петя Петкова – основател на apt19.com. Сайтът е от полза за всеки, търсещ качествено място за дистанционна работа в България.

Какви са възможностите за coworking и coliving в провинцията? Очаквайте отговор на този въпрос в трета част на материала.

Co-mad Coworking & Coliving
info@co-mad.com
tel.: +359 999 009 006

 

Share