Подходящи дестинации за co-working и co-living по света, в София и в страната – Част 1

Подходящи дестинации за co-working и co-living по света, в София и в страната - Част 1
by

Свободните професии дават възможност за движение и извършване на ползотворна работа дистанционно. Ето защо, все повече специалисти предпочитат co-working и co-living начина на работа, който позволява не само пътувания извън града, но и по целия свят. И все пак, преди да поемете към провинцията или към дестинация извън България, трябва да изградите собствена стратегия за живот и работа там на база на предварителни проучвания. Затова от Co-mad събрахме полезна информация относно co-working и co-living-а по света и у нас, която ще ви представим в три части.

Най-желани дестинации за дистанционна работа в чужбина – запознават ви с други култури; осигуряват подходящи условия, за да работите и да осъществите мечтите си.

 co-working и co-living

Тагхазоут (Тагазут), Мароко

Слънце и сърф – какво повече му е нужно на човек? Оказва се, че мароканското рибарско градче, разположено на север от Агадир и известно сред хипарите и ценителите заради вкусните калмари, осигурява отлични co-working и co-living условия. Пример за подходящо пространство за ползотворна работа е SunDesk. Освен със сърфиране в мрежата и изпълнение на задачи, можете да се занимавате с алтернативни активности, провокирани от хубавото време. Мястото е прекрасно за риболов, сърфинг, гмуркане и т.н.

 

co-working и co-living

Убуд, Бали

Да, става въпрос за божествения остров! Джунглата, плажовете, тропическият климат и безгрижният начин на живот правят Бали топ туристическа дестинация. И именно заради това сърцето на острова, Убуд, се е превърнало в средище на предприемачи и рекламисти. Те черпят вдъхновение от красотата на Бали и осъществяват проектите си в co-working и co-living пространства. Най-много такива има в Убуд, с отлични отзиви е например Hubud, където трудно се намират места в последния момент. Успоредно с извършването на дистанционна работа, там можете да се насладите и на местните традиции и култура, здравословна храна. Това е мястото, където можете да практикувате йога на воля. Убуд е перфектната дестинация за градене на кариера от разстояние и преживяване на приключения. Освен това и не изисква отделяне на значителни средства за престой.

 

co-working и co-living

Лисабон, Португалия

Лисабон предлага развлечения и перфектни условия за co-working и co-living на приемлива цена. Градът се слави с откривателския си дух и топъл климат. Топло е и отношението на обитателите му помежду им, към чужденците и изобщо към живота. В последните години Лисабон си е извоювал прозвището новия Берлин или Барселона не само заради това, че е културно средище, но и заради икономическите си проблеми. Те от своя страна пък определят по-нисък стандарт на живот в сравнение с другите градове в Западна Европа.

Историята, архитектурата, нощният живот, карнавалите на града се съчетават отлично с възможността да работите дистанционно, например от CoworkLisboa. Интернет връзката е отлична в почти всички co-working и co-living места в Лисабон. В близост има множество градчета, които са любими на сърфистите от цял свят.

 

co-working и co-living

Меделин, Колумбия

Меделин – градът на Пабло Ескобар се асоциира с престъпност, наркотици и разврат. Някои даже го наричаха „световна столица на смъртта“. Но тези квалификации вече не са актуални. Меделин се отличава с невероятен прогрес, осъществен за кратък период от време. Това се дължи на инвестициите в строителство и развитие на социалния сектор. Според скорошни изследвания Меделин е един от най-добрите градове за живеене не само в Колумбия, но и в Южна Америка. Съответно градът приютява множество co-working и co-living пространства. По този начин се утвърждава като предпочитана дестинация за приключенци, блогъри и фрийлансери.

co-working и co-living

Букурещ, Румъния

Северната ни съседка също се постара да инвестира в развитието на столицата си и дигиталните форми на взаимодействие. Скоростта на Интернет е като в България – една от най-бързите в Европа. Стандартът на живот не е висок, което прави Букурещ достъпна дестинация. Co-working и co-living местата като Impact Hub осигуряват всичко, което ви е необходимо за дистанционна работа.

Какви са възможностите за coworking и coliving у нас? Очаквайте отговор на този въпрос във втора част на материала.
Следва продължение… 

Co-mad Coworking & Coliving
info@co-mad.com
tel.: +359 999 009 006

Share