Защо поколението Милениум (младите между 24 и 34 години) предпочита работа от вкъщи?

Защо поколението Милениум (младите между 24 и 34 години) предпочита работа от вкъщи?
by

Кои са Милениум?

Принадлежащи към поколение Милениум, известно и като поколение Y, са младите, родени между 80-те и 90-те години на миналия век. Или това са хора, които в момента са в най-активната си възраст и представляват двигателят на StartUp бизнеса. Разбирането на желанията на поколението Милениум и защо много от представителите му търся работа от вкъщи, е решаващо за привличане на подходящи кадри за всяка съвременна компания.

Милениумите предпочитат да вършат своята работа от вкъщи за разлика от предходните две поколения. Това са т.нар. „Boomers”, които са родените по време на бейби бума след Втората световна война и генерацията Х – родените между 60-те и 80-те години. Причините активните днес да предпочетат работа от вкъщи са много и разнообразни, но сред тях изпъкват две основни. Първата е, че се избягва досадното, дълго придвижване до работното място, характерно за големия град. Другата причина е свързана с възможността за пълна концентрация и съсредоточаване при работа от вкъщи.

Coworking пространства или работа от вкъщи

работа от вкъщи

Проучвания сочат, че 21% от милениумите предпочитат да работят в co-working пространства или от дома си, отколкото в офис. Важното е работата да е свършена по възможно най-добрия начин, независимо дали това ще се случи точно в офиса. Или точно между 9 сутринта и 5 следобед.

Милениумите осъзнават, че присъствието в офиса е важно при провеждане на срещи с клиенти, обсъждане на стратегии и т.н. Но рутината и загубата на време при придвижване до офиса всеки ден карат младите да предпочитат работа от вкъщи.

„За!“ гъвкав режим на работа

работа от вкъщи

77% от милениумите вярват, че гъвкавият режим на работа ги прави по-продуктивни. А това е възможно благодарение на съвременните технологии и начините на комуникация, които се осъществява чрез тях. Mилениумите осъзнават, че гъвкавият режим изисква и своите жертви и няма да се разсърдят, ако получат имейл в 6 сутринта или 11 вечерта.

Данни от 2013 г. показват, че 45% от милениумите ще предпочетат гъвкавото работно време дори пред по-доброто заплащане. Тенденциите принуждават много компании да въвеждат нови политики, които да позволяват и дистанционна работа.

работа от вкъщи

Младите предприемачи и творци предпочитат разнообразна среда и гъвкаво работно време. Co-mad дава възможност да привлечете и задържите работливи милениуми. Пространството за co-working и co-living се превръща в дом за програмисти, писатели, фрийлансери… Мястото не само дава шанс за работа по пижама, но и пречиства съзнанието благодарение на красивата природа наоколо. Защото е важно работата да бъде завършена качествено и в същото време процесът трябва да носи удоволствие.

Co-mad Coworking & Coliving
info@co-mad.com
tel.: +359 999 009 006

 Обичате ли награди? Попълни анкетата ни и спечели с Co-mad!

Share