Успешните StartUp компании по света и у нас осигуряват на служителите си work-life баланс

Успешните StartUp компании по света и у нас осигуряват на служителите си work-life баланс
by

Основно предимство на StartUp компаниите е, че могат лесно да осигурят т.нар. work-life баланс на служителите си. Така работещите в startup-и лесно намират равновесието между личния и професионалния живот. Успешните организации по света и у нас използват няколко прости методи, за да привлекат специалисти още при стартирането си.

Неформално облекло

StartUp

Когато не се налага на служителите да се съобразяват с определен делови дрескод, те биват по-продуктивни. Позитивният ефект се дължи на запазване на work-life баланса – липса противоречие между облеклото вкъщи и това на работното място. Служителят е себе си в своята любима тениска.

Разнообразна среда

StartUp

Ключово значение за поддържане на work-life баланса у работниците е обстановката, в която те работят. StartUp компаниите, които влагат в развитието на човешкия потенциал, използват иновативни методи за освежаване и разнообразяване на работната среда.

Какъв по-добър начин за запазване на work-life баланса от това да накарате колегите да се чувстват в офиса като у дома си? Свободата да обзаведат собствения си работен кът, както пожелаят, стимулира служителите при постигане на положителни резултати.

Съществуват и други ефективни похвати, които спомагат за осъществяване на ползотворна работа в startup-ите. Това са възможността служителите да изпълняват служебните си задължения от вкъщи или от изнесени офиси сред природата. Модерно обзаведените пространства сред красиви местности извън големите градове като Co-mad вече са популярни и в България. Те са търсени заради спокойната обстановка, благоприятстваща ползотворната работа извън традиционния офис. Атмосферата в тях се доближава до идеята за домашен уют и по този начин запазва work-life баланса.

Открита комуникация

StartUp

Поддържане на обща комуникация между всички служители и изключване на йерархичния принцип в управлението на хора помагат за запазване на work-life баланса. По този начин възложените проекти се завършват по-бързо и се развива възможността за взаимозаменяемост в различните дейности.

Освободената от формалности среда, разнообразното пространство и откритата комуникация са важни фактори за запазване на work-life баланса. Те са и лесно постижими при startup компаниите. Колкото и трудно да бъде поддържането на тези условия и при големи, утвърдени организации, спазването им води до повишаване на мотивацията у служителите. И резултатите от тяхната ползотворна работа не закъсняват.

Co-mad Coworking & Coliving
info@co-mad.com
tel.: +359 999 009 006

Share